Geplaatst op
Tijdens het gehele proces van het omzetten van water uit de grond of uit rivieren naar drinkwater, reist het water van plek naar plek. Tijdens deze reis komen er allerlei mineralen in het water terecht, waar kalk er een van is. In deze blog geven we je meer informatie over hoe kalk in het leidingwater komt en wat hard water nu eigenlijk betekent.
Wat betekent ´hard water´?
Je hebt mensen misschien wel eens horen spreken over zogenaamd hard water. Dat betekent eigenlijk niet veel anders dan dat er veel kalk en magnesium in het water zit. Wanneer men echter spreekt van zacht water dan zit er relatief weinig kalk en magnesium in het water. Het heeft niets te maken met hoe hard het water aanvoelt wanneer je er een slok van neemt.
Kun je ´hard water´ proeven?
In bijna geen van de gevallen zul je veel proeven aan het water. Wat wel kan is dat je meer last krijgt van kalkaanslag. Dit gebeurt vooral op de bekende plekken zoals het toilet, de douchekraan of op ander sanitair. Je kunt het dus niet proeven, maar je kunt het wel zien wanneer je na lange tijd eens aan de onderkant van je kraan kijkt. Je herkent het doorgaans direct aan de witte kringetjes en druppeltjes op vooral roestvrijstalen materialen zoals een douchekop, een doucheslang of een fonteintje.
Wat kun je doen tegen kalk?
Een van de dingen die je kunt doen tegen kalk in je leidingwater, is door minder kraanwater te gebruiken. Door mineraalwater te gebruiken in plaats van standaard kraanwater, zul je stukken minder merken van kalkaanslag. In sommige gevallen is dit echter niet echt praktisch. Daarom kun je er goed aan doen om de kalk uit je leidingen te halen door middel van een waterontharder. Ben je op zoek naar een goede waterontharder? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen op de website www.wateronthardervergelijker.com.